Daimcheesecake med kolasås!!
Igårkväll hade jag ett gäng vänner på middag och då hade jag bakat en smarrig daimcheesecake och bjöd på. Själv tyckte jag den var väldigt god o det verkar det som de andra också tyckte 😉! Väldigt enkel o göra och kan bara tänka mig att barn älskar den också. Receptet hittade jag på Jennys matblogg, men gjorde vissa ändringar.
Ingredienser:
4 dubbeldaim
ca 70% av ett paket med digestivekex
50 gram smör
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
400 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
5 dl grädde
1 burk karamelliserad mjölk
Gör så här:
Krossa digestivekexen i en plastpåse med handen, en kavel eller ngt annat redskap. Smält smöret i en kastrull. Häll smöret över kexen o rör runt. Tryck ut blandningen i en springform.
Dela äggen o separera äggula o vitor o lägg dem i vars en bunke.
Rör ihop äggulor, socker, philadelphia o vaniljsocker.
Häll upp grädden i en bunke o vispa så det bildar gräddtoppar. Hacka daimen i småbitar o lägg i grädden.
Vispa äggvitorna till ert hårt skum. ( du ska kunna vända skålen upp o ner).
Rör ihop äggvitorna, grädden o äggblandningen i en o samma bunke. Rör varsamt.
Häll upp allt i formen o ställ in i frysen. Minst 6 timmar behöver den stå i frysen.
Ta fram kakan ca 30-40 min innan ni ska äta den.
Öppna burken med karamelliserad mjölk o bred den över kakan.
Servera, ät o njut!!
Trevlig helg o njut av denna fantastiska sommar vi har!!
KRAMAR
Louise