5-minuters bröd!!

Jag är verkligen ingen person som gillar och baka matbröd och bullar. Tror jag tycker det är för drygt med alla jäsningar, knådande o kavlande. Helt enkelt inte min grej! Men ett bröd som passar mig perfekt att baka det är Leilas filmjölkslimpa. Det är bara sååå gott, går snabbt o så enkelt! Något som passar mig ypperligt. Så har ni inte gjort detta bröd innan så gör det nu. Bara till o röra runt, hälla upp i en form o sen in i ugnen. KLART! Jag gillar inte att ha frukt, nötter o russin i bröd så jag bakar utan de, men låter det stå kvar i receptet så kan ni baka efter ert tycke o smak.
1 Filmjölkslimpa
Ingredienser:
- 4 1/2 dl filmjölk
- 1 dl mörk sirap
- (1 dl torkade aprikoser eller fikon)
- (1 dl hasselnötter)
- (1 dl russin)
- 1 dl vetekross
- 1 dl rågkross
- 1 dl havregryn
- 2 1/2 dl grovt rågmjöl
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl krossade linfrön
- 1 dl solrosfrö
- 1 1/2 tsk salt
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 1/2 tsk bikarbonat
- 2 tsk brödkryddor
- Havregryn att strö över innan gräddning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
- Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.
- Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
- Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.





Jag tycker det är riktigt gott o ha mosad avokado, rökt kalkonbröst o lite grönsaker som pålägg så det blev det idag på mina mackor tillsammans med ett glas juice, en supergod smoothie och en god kopp zogeas👍! Frukost är bra gott det!!
KRAMAR
Louise
KassandraPalma säger:
Bloggadress: http://kasssandra.blogg.se
åh så gott!
GoForFit säger:
Bloggadress: http://goforfit.se
Lät ju minst sagt simpelt :)