Pastagratäng med salsiccia!!
Kategori: Pasta
Ingredienser
4 portioner
- 400 g pasta Zeta Casa Di Luca Sedani
- 1 frp Delizie Salsiccia (350 g)
- 2 msk Tomatpuré
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 burkar finkrossade tomater
- 1 kruka färsk basilika, grovhackade blad
- 2 frp Mozzarella ( 250g, välj en lite bättre, riv den i bitar)
- 2 msk olivolja
- salt och nymald svartpeppar
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Klipp upp korvskinnet och smula ned salsicciafärsen i en varm stekpanna med olivolja.
Stek salsicciafärsen tillsammans med tomatpuré ca 2 minuter.
Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare 1 minut.
Tillsätt krossad tomat och låt puttra ihop ca 10 minuter.
Smaka av såsen med salt och peppar.
Blanda pastan med såsen.
Varva i en form med basilikan och hälften av mozzarellan.
Toppa med resten av mozzarellan.
Grädda gratängen i mitten av ugnen ca 25 minuter.