Kladd, kladdigare, kladdigast!!
Om någon mer än jag är tokig i kladdiga kladdkakor så måste ni prova och baka denna! En blandning av choklad, kolasås och knäckigt täcke. När det gäller kladdkakor så kan ni smaksätta dem med nästan vad som helst. Välj er egna favoritsmaksättning och gör din egna kladdkaka. Det kan vara tex banan, polly, vit choklad, daim, lakrits eller olika toppingar såsom kokos, tryffel och apelsinkrokant. Detta recept är från Jennys matblogg.
Ingredienser
- 3 ägg
- 3,5 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 4-5 msk kakao
- 2 dl vetemjöl
- 150 gram smält smör
- 1 burk karamelliserad mjölk
Topping:
- Rice crispies
- 150 g mjölkchoklad
Gör såhär:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg o socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Smöra formen och häll kokos i en form med avtagbara kanter. Börja med att breda ut hälften av kladdkakssmeten, klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten av kladdkakssmeten. Ställ in i ugnen i ca 25 min. Ska vara lite lös i mitten-den stannar till sig i kylskåpet. Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred den över kladdkakan.
Servera kladdkakan med glass eller lättvispad grädde eller varför inte både och!!
Lite tips:
1. Baka kakan helst dagen innan du ska servera den, så den får stå till sig över natten.
2. Finns numera karamelliserad mjölk att köpa istället för kondenserad mjölk.
3. Jag använder nästan alltid kokos o bröa min bakform med istället för ströbröd. Ger mycket god smak!
4. Ta hellre ut kakan någon minut för tidigt. Inget gott med en torr kladdkaka, de ska vara kladdiga!!
Kanske något och baka imorgon till söndagsfikan!!
Trevlig helg!
Kramar
Louise
leavanny.blogg.se säger:
Bloggadress: http://leavanny.blogg.se/
Mums :D