Glasstårta!!


2 marängbottnar+några maränger
4 ägg
2 msk strösocker
Separera gulor och vitor och lägg dem i vars en skål. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa därefter gulorna luftiga med 1 msk socker ( tänk på att visparna måste vara rena ifrån äggvitan) och till sist vispa grädden för sig.
Vänd försiktigt ihop äggulorna, grädden och vitorna. Krossa en marängbotten i smeten plus några maränger. Häll upp nutellan i en skål o värm den ca 1 min i micron så den blir lite rinnig. Ringla därefter ner nutellan i smeten så att det blir lite randigt. Lägg den andra marängbotten i en springform och häll över smeten. Sätt in glasstårtan i frysen och låt den minst stå där i 4 timmar. Jag gör alltid min kvällen innan vi ska äta den. Skönt o ha förberett👌! Servera gärna med färska bär! Tänk på att ta fram glasstårtan lite innan ni ska äta den så den blir lite sådär lagom halvfrusen.


