Hemmagjord müsli!!
Ibland är det gott o äta fil o müsli till frukost. Oftast nuförtiden är det müsli o inte flingor som jag tycker är godast. Har provat runt en del bland muslisortimentet, men det finns inget som slår hemmagjord müsli. Sen ska man bara orka o ta sig tid o det går lite i vågor det. Men när man väl gör det så går det väldigt snabbt ca 15 min o förbereda o sen 25 min i ugnen. Jag brukar göra efter ungefär samma grundrecept och sen tillsätter jag lite olika bär efter muslin varit i ugnen beroende på vad jag har hemma o är sugen på.
Ingredienser:
Till 500 g müsli
- 6 dl havregryn
- 6 dl andra blandade gryn (dinkel, råg, korn, bovete, soja... ta vad du vill ha o vad du har hemma)
- 2 dl solrosfrön
- 2 dl pumpafrön
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl hela linfrön
- 3 dl vatten
- 4 msk honung
- 5 msk neutral olja
- 200 g blandade nötter (tex mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter, cashewnötter)
Smaksättare:
- Russin
- Tranbär
- Gojibär
- Torkade aprikoser
- Bananchips
- Torkade äppelbitar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda alla gryn med solrosfrön, pumpafrön, kokosflingor och linfröet i en stor bunke.
3. Hacka nötterna o blanda ner dem.
4. Blanda vatten, olja och honung och häll i bunken. Blanda om.
5. Bred ut blandningen i en långpanna och sätt in i ugnen i 20-30 minuter. Men kom ihåg att röra om emellanåt för annars bränns det!
6. Låt kallna och blanda sen ner dina smaksättare.
7. Häll upp i en fin burk😉!
KRAMAR
Louise