lisentipsar.blogg.se

Här kommer ni dagligen få tips på recept, utflykter, träning, mode, inredning, restauranger, resor, dukningar, evenemang, skönhet, pyssel och lite annat. Så följ min blogg och du kommer få ett bra och inspirerande tips om dagen!!

Receptklubben, pick-nick o sallad!

Kategori: Sallad

 
 
 
I torsdagskväll var det dags för receptklubben igen och denna gång var det min tur och vara värdinna. Och eftersom vädret visade sig från sin bästa sida och var så fantastiskt så bestämde jag mig för att bjuda på pick-nick ute i det gröna. Det gäller till o ta vara på dessa tropiska sommarkvällar. Av erfarenhet brukar de inte vara så många per år. Men vi kan ju hoppas att denna sommar levererar många, många sådana kvällar för det är ju helt underbart. Hur som så bjöd jag på sallad, surdegsbröd, massa olika ostar, fikonmarmelad, olika dressingar och lite gott rose o bubbel o dricka. Det blev en supermysig kväll o maten blev sådan tur var mycket uppskattad och jag fick många, nya smaskiga recept med mig hem. Så nu blir det mycket nytt o prova o dela med mig av till er👍! Efterrätten jag bjöd på fick ni receptet på igår. Jag hade inget recept på salladen utan plockade ihop massa ingredienser som jag gillar o det blev en god kombo. Provade även något helt nytt o hade salami som enda proteinkälla, mycket smakrikt o gott.
 
Ingredienser:
Blandad sallad
Cocktailtomater
Edamebönor
Avokado
Granatäpple (finns att köpa i frysen)
Vattenmelon
Nektariner
Rödlök (strimla väldigt tunt eller finhacka, inte gott med för stora bitar)
Solrosfrön (som jag rostade i stekpannan)
Halloumiost (skär i skivor o stek på stekjärnet)
Salami ( lägg bakplåtspapper på plåten och lägg sedan salamiskivorna en o en där på. Kör i ugnen på ca 200 grader i 10 minuter. Tills de fått färg o blivit knapriga. Ha ganska tunna skivor o vakta ugnen så de inte blir brända.)
Sparris ( stek några minuter i olivolja o krydda med flingsalt)
 
Gör så här:
Hacka, dela, skiva alla ingredienser o lägg i en bunke. Krossa den knapriga salamin och häll i alt. om det inte går så klipp salamin i mindre bitar. Rör runt allt och lägg sedan upp allt på ett vackert serveringsfat. Garnera med den färska sparrisen o servera gärna med gott bröd, ost och hemlagad dressing till. 
 
Min dressing:
Olivolja
Olja med limone
1-2 pressade vitlökar
Salladskrydda
Citron
 
Blanda ihop allt, skaka o häll upp i en fin dressingflaska.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni hittar mig även på Instagram under lisentipsar. Följ enklast bloggen med bloglovin. 
 
KRAMAR
Louise
 
 
 

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: