Kycklingrullader!!

Att laga kycklingrullader var för någon vecka sedan helt nytt för mig. Det var alltså första gången jag både tillagade detta och även åt det (tror jag, kan inte minnas att jag ätit det tidigare i alla fall😉). Men det var absolut inte sista för det har verkligen sååå gott och såklart enkelt att tillaga😉! Har kollat på recept för denna rätt innan, men avfärdat det då jag läst -Skär kycklingfileerna på längden tunt så det blir ca 3-4 delar per filé. Det tyckte jag kändes kluddigt o kladdigt. Men en dag i butiken springer jag på tunnskivad kycklingfile och då blev genast kycklingryullader en självklar rätt att prova och laga😃!

Ingredienser:
(4 personer)
Tunnskivad kycklingfilé (går även att dela en hel kycklingfilé i 3-4 delar)
1 gul lök
1 pkt bacon
2 msk fransk senap
1 dl hackad persilja
5 dl kycklingbuljong (5 dl hett vatten + 2 msk fond)
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk smör
Salt & peppar
Grillspett/tandpetare
Gör så här:
Strimla bacon och lök.
Stek det i smör tills de fått färg.
Blanda i senap, persilja, salt & peppar.
Lägg baconblandningen på varje filé och rulla ihop.
Sätt i grillspett/tandpetare så de hålls ihop.
Bryn rulladerna i smör tills de fått färg.
Tillsätt buljongen och låt puttra i 15 min.
Ta ur rulladerna.
Häll i creme fraiche och grädde i buljongen.
Värm upp o smaka av med salt o peppar.
Mixa med en stavmixer till en skummig sås.

Vi åt potatismos till kycklingrulladerna o den fantastiskt goda såsen!! Så nu tycker jag ni provar laga detta någon dag i helgen. Jag lovar ni kommer inte o bli besvikna. Jag ville bara ha mer o mer!
KRAMAR
Louise