Japansk lövbiff!!

Det här smarriga receptet med lövbiff fick jag i Receptklubben förra gången! Och nu på torsdag är det dags för receptklubben igen o denna gång är det jag som är "värdinna". Mys o kul ska det bli som alltid o spännande o se vad alla har med sig för recept😉! Förhoppningsvis många som jag kan dela med mig av till er👍!
Ingredinser:
4 portioner
3 dl jasminris
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 tsk sesamolja
1 dl japansk soja
1 msk kycklingfond
1 dl vatten
2 msk farinsocker
2 msk riven färsk ingefära
1 röd pepparfrukt
600 g lövbiff
1 msk olja
Färsk koriander
Sesamfrön
Gör så här:
1. Koka riset enligt anvisningarna.
2. Strimla purjolöken och tärna paprikan.
3. Häll i sesamoljan i riset när 5 minuter återstår av koktiden.
4. Koka upp soja, fond, farinsocker, ingefära och hackad pepparfrukt.
5. Strimla lövbiffen och stek det i olja.
6. Ta i paprikan o purjolöken o fräs en kort stund.
7. Häll över såsen o sjud någon minut.
8. Strö över sesamfrön o klipp över mycket koriander.
9. Servera med riset!!


Lite grönt gör mycket för ögat👀!!

Ha en underbar helg i solen o värmen!!
KRAMAR
Louise