lisentipsar.blogg.se

Här kommer ni dagligen få tips på recept, utflykter, träning, mode, inredning, restauranger, resor, dukningar, evenemang, skönhet, pyssel och lite annat. Så följ min blogg och du kommer få ett bra och inspirerande tips om dagen!!

Middag förr och nu!re

Kategori: Förrätt, Recept

En förändring sen man fick barn är när man ska ha middag/fest hemma o bjuda på lite god mat. Förut kunde jag lätt stå minst en hel dag o laga mat. Nu när man har en 11 månaders liten kille här hemma finns det inte tid eller möjlighet till det. Så det har blivit till o tänka om o istället bjuda på rätter som går att förbereda o som inte kräver lika mycket jobb. Så gårdagens middag fick bli lite tilltugg till bubblet, ostvåfflor,  en version på den klassiska oxfilé provencale o glasstårta. 
Ett mycket enkelt o gott tilltugg till drinken/bubblet är o köpa ngn god salami o parmaskinka i charken o sen bara köra det några minuter i ugnen på hög värme. Det blir salt, knaprigt o göttigt!
 
Våfflor till förrätt har jag aldrig tidigare gjort, men det var överraskande gott till och med väldigt gott. Så det kommer det bli många fler gånger. Detta funkar bra att servera både som tilltugg o förrätt beroende på hur man serverar det. Jag gjorde en klassisk våffelsmet o bara tillsatte riven prästost o serverade sen med de klassiska tillbehören crème fraîche, rom, rödlök o citron.
 
8 våfflor
100 g smör
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
svartpeppar
2 st ägg
5 dl mjölk
4 dl riven prästost
 
Smält smöret o låt det svalna.
Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt o mjölk. Tillsätt sedan ägg o smör. Rör tills det blir en klumpfri smet.
Rör sedan i den rivna osten o börja därefter grädda ca 1 dl smet per våffla. Lägg på tillbehören o servera genast! Smeten går bra o förbereda innan.
 
 
Efterrätten kommer i ett eget inlägg så blir det lättare o hitta receptet!!
 
KRAMAR
Louise
 
 
Kommentera inlägget här: