Syrad rödlök

Enda sedan salladsrestaurangen Holy Greens kom till vår stad och jag började köpa sallader där har jag blivit helt frälst i syrad/inlagd rödlök. Detta var något nytt för mig, men är helt fantastiskt gott! Jag tror att även ni som inte gillar rödlök i vanliga fall kommer o gilla denna rödlöken. Så mjuk o len, men ändå väldigt smakrik. Så för någon dag sedan tänkte jag att detta borde inte vara så svårt, detta borde jag kunna göra själv hemma. Och det var ju enklare än enklast och tar ca 10 minuter o göra. Så framöver kommer det allt som oftast finnas en burk inlagd rödlök i kylen som kommer användas flitigt i sallader, till grillat, taco, pulled pork, burgare osv.
Det här behöver du :
3 rödlökar
2 dl ättika 12%
1 dl vatten
2,5 dl strösocker
0,3 dl salt
Gör så här:
Skiva rödlöken.
Koka upp ättika och vatten tillsammans med socker och salt tills det löst sig.
Lägg skivorna av löken i en glasburk och slå på lagen.
Förvara löken i kylskåpet.
Hållbarhet i ca 3 veckor.


Lova mig nu o prova o göra detta! Sååå gott!
KRAMAR
Louise
milla säger:
Bloggadress: http://millashalsoblogg.blogspot.com
Såå gott:)