Vardagskyckling i marinad!
Rätten som jag tipsar om idag och även som tex revbensspjällen jag skrev om igår klarar alla av att laga, det går inte och misslyckas. Även den mest okunniga i köket fixar detta, bara man kan läsa så är detta lätt som en plätt😃! Detta recept har jag fått ifrån receptklubben ( med vissa förändringar av mig R) och det fick tummen upp av alla här hemma (alltså från mig o min sambo😉). Du kommer hem ifrån jobb, trött och hungrig och 30 minuter senare har du en riktigt god middag på bordet. Det gillas!!

6 portioner
Ingredienser:
Kycklingfiléer 1000 g (tinade)
Marinad
1 liter vatten
3 msk soja
6 msk balsamvinäger
4 vitlöksklyftor
2 st hönsbuljongtärningar
Sås
4 dl vätska från marinaden
4 dl matlagningsgrädde
2 msk kalvfond
ev. Maizena
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop marianden i en gryta och låt det koka upp. Lägg i kycklingfiléerna (hela) i marinaden o låt koka i 10 minuter. Ta av 4 dl av marinaden o häll det i en gryta. Häll i 4 dl grädde, kalvfond o ev maizena om du vill ha såsen tjockare. Låt koka upp. Ta upp kycklingen och lägg dem i en ugnsfast form och häll över såsen. Gratinera i ugnen i 200 grader i 10 minuter.

Servera med ris och en sallad med massa gott i. (Om du vill ha tips på salladsingredienser så kolla under rubriken sallad).
För att ni lättare ska hitta bland recepten som börjar bli några stycken så är de nu indelade i flera olika kategorier. Jag hoppas det ska underlätta. Fick denna kommentaren av en läsare o är ni fler som tycker, tänker något så bara hör av er. Det uppskattas!
KRAMAR
Louise