Här kommer ni dagligen få tips på recept, utflykter, träning, mode, inredning, restauranger, resor, dukningar, evenemang, skönhet, pyssel och lite annat. Så följ min blogg och du kommer få ett bra och inspirerande tips om dagen!!
Igår var vi hos några kompisar på middag och vi hade då bestämt att vi skulle göra vars en rätt. Ibland kan det vara ett skönt, bra, enkelt o kul upplägg. Vi åt verkligen sååå god mat från början till slut, men tyvärr glömde jag ta bilder. Får snart laga det igen o då komma ihåg o ta bilder så jag kan lägga upp bilder och recept.
Ja, ja idag var vi i alla fall på dop för lille, söte Nils. Så mysigt o kul! Härlig söndag! För några veckor sedan när jag låg o kopplade av efter min yoga så funderade jag på vad min kompis skulle kunna bjuda på för mat på deras dop ( vi hade pratat om detta tidigare). Så jag skickade direkt ett sms med mitt förslag: marinerad fläskfilé, potatisgratäng, verdesås, god sallad, bröd, ost, kex o lite frukt. Och det tyckte hon lät toppen 😃👍! Så idag var det det de bjöd på och det var verkligen så gott o de hade gjort allt så fint.
Och snart är det dags för många och ordna med stora fester o mat till ett stort antal personer, då det är många kommande konfirmationer o studenter och då passar denna maten perfekt. Enkelt o göra till många, går o förbereda dagen innan, väldigt gott och omtyckt av alla. Om man inte vill ha fläskfilé går det precis lika bra o göra på kycklingfilé eller varför inte göra hälften av varje.
MARINERAD FLÄSKFILÉ
Ingredienser
Fläskfilé
4 kg fläskfilé
50 g smör eller margarin
salt
svartpeppar
Dressing:
2 dl balsamvinäger
4 dl olja
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
200 g soltorkade tomater
3 krukor basilika
Så här gör du
Detta recept är gjort för 30 portioner. När du ändrar antalet portioner så kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Sätt ugnen på 225°C.
Fläskfilè: Putsa fläskfiléerna. Bryn i omgångar i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Lägg filéerna i en långpanna. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i ugnen tills termometern visar 70°C. Låt köttet kallna över natten i kylskåp.
Skiva köttet tunt, lite på snedden och lägg det på serveringsfat.
Dressing: Blanda vinäger, olja och kryddor. Strimla tomaterna och basilikan och blanda i dressingen. Skeda dressingen över köttet, täck med plastfolie och låt stå kallt till servering. Gör detta några timmar innan så det hinner stå och dra till sig.
VERDESÅS
Såsen blir extra god om den får vila i kylen över natten.
Receptet gäller för 10 portioner
Ingredienser
4 dl Arla Köket® matyoghurt
100 g bladspenat
1⁄2 krukor färsk basilika
1 st pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Ta bort skaften på spenaten och basilikan. Mixa eller finhacka spenat och basilika. Blanda det försiktigt med yoghurt, vitlök, salt och peppar. Låt gärna såsen stå i kylen över natten.
Kom och tänka på vårt dop vi hade i somras och jag ska nog försöka skriva lite tips kring det i veckan. Inbjudningarna har ni redan sett😉!
Tack för att ni tittar in här och jag blir så glad när ni lämnar små kommentarer här😃😘!
Jag är en tjej som gillar resor, inredning, mode, pyssla, laga mat, träna, göra utflykter, anordna fester o evenemang och jag tror vi är många som gör detta. Jag tänkte därför att jag skulle dela med mig av min vardag kring detta och ge er ett tips varje dag. Så låt er inspireras o hoppas ni finner många tips som ni kan använda er av. Finns även på Instagram lisentipsar.