lisentipsar.blogg.se

Här kommer ni dagligen få tips på recept, utflykter, träning, mode, inredning, restauranger, resor, dukningar, evenemang, skönhet, pyssel och lite annat. Så följ min blogg och du kommer få ett bra och inspirerande tips om dagen!!

Italienska köttbullar i tomatsås!!

Kategori: Köttfärs, Recept

Mmm så gott detta var!! Goda, smakrika köttbullar i smarrig tomatsås! Receptet har jag fått ifrån min superba receptklubb👍! Inte alls svårt o mycket uppskattat av alla, stora som små. Väldigt smidigt att göra köttbullarna i ugnen! Om ni väljer att göra tomatsåsen själva så rekommenderar jag er att börja med den.
 
Ingredienser:
 
Ca 600 g köttfärs 
3 vitlöksklyftor
En handfull hackad persilja (funkar också med fryst persilja)
0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk
1,5 dl parmesan riven
2 ägg
1 krm svartpeppar
En nypa salt
2 pkt mozzarella 
Tomatsås hemmagjord eller köpt. (Recept på tomatsås finns längre ner om du vill göra egen)
 
Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla 10 min. Blanda övriga ingredienser i en bunke. Forma medelstora köttbullar och lägg dem i en oljad ugnssäker form. Stek köttbullarna i ugnen på 200 grader i 20 min. Ta ut och häll tomatsåsen mellan köttbullarna. Täck med mozzarella efter eget tycke. Täck över med aluminiumfolie och stek vidare i ca 20 min. Ta bort folien och stek vidare några minuter för att få färg på osten. Servera med ngn god pasta. 
 
 
Jag valde och göra min tomatsås efter detta recept.
4-6 port italiensk tomatsås
Ingredienser:
  • 2 burkar krossade tomater 
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk torkad rosmarin eller en nypa färsk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ev. 1 tsk torkad basilika eller 10 blad färsk
  • ev. 1 tsk torkad oregano eller 15 blad färsk

Tillagning:

  1. Öppna de krossade tomaterna på burk.
  2. Skala och hacka lök samt vitlök.
  3. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en stor kastrull i cirka tre minuter. Rör om.
  4. Tillsätt de krossade tomaterna.
  5. Tillsätt tomatpuré, socker, rosmarin, salt, svartpeppar, basilika och oregano. Rör om och koka tomatsåsen i ca 20 minuter på låg värme, gärna längre.
  6. När såsen har kokat ihop så kan du smaka av den med salt, peppar, socker och vinäger innan servering.
 
 
 
KRAMAR
Louise
 

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: