Italienska köttbullar i tomatsås!!

Mmm så gott detta var!! Goda, smakrika köttbullar i smarrig tomatsås! Receptet har jag fått ifrån min superba receptklubb👍! Inte alls svårt o mycket uppskattat av alla, stora som små. Väldigt smidigt att göra köttbullarna i ugnen! Om ni väljer att göra tomatsåsen själva så rekommenderar jag er att börja med den.
Ingredienser:
Ca 600 g köttfärs
3 vitlöksklyftor
En handfull hackad persilja (funkar också med fryst persilja)
0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk
1,5 dl parmesan riven
2 ägg
1 krm svartpeppar
En nypa salt
2 pkt mozzarella
Tomatsås hemmagjord eller köpt. (Recept på tomatsås finns längre ner om du vill göra egen)
Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla 10 min. Blanda övriga ingredienser i en bunke. Forma medelstora köttbullar och lägg dem i en oljad ugnssäker form. Stek köttbullarna i ugnen på 200 grader i 20 min. Ta ut och häll tomatsåsen mellan köttbullarna. Täck med mozzarella efter eget tycke. Täck över med aluminiumfolie och stek vidare i ca 20 min. Ta bort folien och stek vidare några minuter för att få färg på osten. Servera med ngn god pasta.


Jag valde och göra min tomatsås efter detta recept.
4-6 port italiensk tomatsås
Ingredienser:
- 2 burkar krossade tomater
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 dl olivolja
- 3 msk tomatpuré
- 1 tsk socker
- 2 msk rödvinsvinäger
- 0,5 tsk torkad rosmarin eller en nypa färsk
- 0,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- ev. 1 tsk torkad basilika eller 10 blad färsk
- ev. 1 tsk torkad oregano eller 15 blad färsk
Tillagning:
- Öppna de krossade tomaterna på burk.
- Skala och hacka lök samt vitlök.
- Fräs lök och vitlök i olivoljan i en stor kastrull i cirka tre minuter. Rör om.
- Tillsätt de krossade tomaterna.
- Tillsätt tomatpuré, socker, rosmarin, salt, svartpeppar, basilika och oregano. Rör om och koka tomatsåsen i ca 20 minuter på låg värme, gärna längre.
- När såsen har kokat ihop så kan du smaka av den med salt, peppar, socker och vinäger innan servering.



KRAMAR
Louise
Ida säger:
Bloggadress: http://tobehappy.blogg.se/
men göttans!