lisentipsar.blogg.se

Här kommer ni dagligen få tips på recept, utflykter, träning, mode, inredning, restauranger, resor, dukningar, evenemang, skönhet, pyssel och lite annat. Så följ min blogg och du kommer få ett bra och inspirerande tips om dagen!!

Hemmagjord müsli!!

Kategori: Frukost, Recept

Ibland är det gott o äta fil o müsli till frukost. Oftast nuförtiden är det müsli o inte flingor som jag tycker är godast. Har provat runt en del bland muslisortimentet, men det finns inget som slår hemmagjord müsli. Sen ska man bara orka o ta sig tid o det går lite i vågor det. Men när man väl gör det så går det väldigt snabbt ca 15 min o förbereda o sen 25 min i ugnen. Jag brukar göra efter ungefär samma grundrecept och sen tillsätter jag lite olika bär efter muslin varit i ugnen beroende på vad jag har hemma o är sugen på. 
 
 
 
Ingredienser:
Till 500 g müsli
 
  • 6 dl havregryn
  • 6 dl andra blandade gryn (dinkel, råg, korn, bovete, soja... ta vad du vill ha o vad du har hemma)
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl pumpafrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl hela linfrön
  • 3 dl vatten 
  • 4 msk honung 
  • 5 msk neutral olja
  • 200 g blandade nötter (tex mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter, cashewnötter)
Smaksättare:
  • Russin
  • Tranbär
  • Gojibär
  • Torkade aprikoser
  • Bananchips
  • Torkade äppelbitar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda alla gryn med solrosfrön, pumpafrön, kokosflingor och linfröet i en stor bunke.
3. Hacka nötterna o blanda ner dem.
4. Blanda vatten, olja och honung och häll i bunken. Blanda om.
5. Bred ut blandningen i en långpanna och sätt in i ugnen i 20-30 minuter. Men kom ihåg att röra om emellanåt för annars bränns det!
6. Låt kallna och blanda sen ner dina smaksättare.
7. Häll upp i en fin burk😉!
 
 
 
 
 KRAMAR
Louise
 
Kommentera inlägget här: