Detta var inte igår!!

För typ 10 år sedan lagade jag jämt denna rätt, mousakka. Men verkar ha glömt bort den 😃! Men det är faktiskt en riktigt god och bra vardagsrätt som dessutom är god o varma dagen efter o uppskattas av barn. Kan vara smart och göra dubbel sats av sin köttfärssås när man gör det. Så kan man en dag äta spagetti bolognese och dagen efter lagar man mousakka av sin klara köttfärssås. Bara och tillsätta lite potatis, lök o grädde. På så vis spar man en massa tid och rätten går då genast väldigt fort o laga.

Ingredienser:
10 mjöliga potatisar
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlök
2 dl grädde
ost till gratinering
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Skala och skiva potatisen ( tips dra potatisen på rivjänets kortsida så får du fina skivor o behöver inte stå o skiva med kniv förhand). Varva potatis, grädde, köttfärs, lök och vitlök i en form,
Ställ in i mitten av ugnen, ta ut efter halva tiden och strö över lite ost. När potatisen är mjuk efter cirka 45- 50 minuter i ugnen är gratängen klar!
Servera med en smarrig sallad!

KRAMAR
Louise