lisentipsar.blogg.se

Här kommer ni dagligen få tips på recept, utflykter, träning, mode, inredning, restauranger, resor, dukningar, evenemang, skönhet, pyssel och lite annat. Så följ min blogg och du kommer få ett bra och inspirerande tips om dagen!!

Baka, baka liten kaka!!

Kategori: Baka, Recept

Ja, nu var det påsk!! Hoppas ni alla börjat fira så smått och är redo för en långhelg med vänner, familj, massa mat, fest, sol, utflykter, lek, påskägg, godis i stora lass o allt annat som hör till påsken o lediga dagar! Imorgon ska vi o fira påsk med lite vänner nere på Österlen. Vi skulle ha med oss en kaka och jag valde då och baka en sockerkaka med lite extra gott i. Hoppas den smakar gott också😉! Fick låna bilder av matmedmera.eu, då jag ännu inte dekorerat min tårta eller vill skära itu den. 
 
Till 10  bitar:

Tårtbotten:

  • 130 g smör, rumstempererat
  • 2 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl socker
  • 70 g vit choklad, smält, avsvalnad
  • 1 ½ dl apelsinjuice
  • rivet skal av en apelsin

Vaniljkrämen:

  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 ½ dl apelsinjuice
  • 1 dl socker
  • 2 äggulor
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 vaniljstång

Tårtbotten:

  • Börja med tårtbotten. Rör smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget.
  • Rör ner den smälta chokladen, apelsinjuicen och det rivna apelsinskalet.
  • Till sist rör försiktigt i mjölet.
  •  Smöra och bröa (kokos) en tårtform cirka 25 cm i diameter och häll smeten i den.
  • Grädda tårtbotten i 170ºC, cirka 40 minuter.
Vaniljkrämen:
  • Vispa äggulor, socker och  mjölk. Rör samman apelsinjuice och potatismjöl och häll i mjölken.
  • Dela vaniljstången och skrapa ut kärnorna i mjölken. Koka upp blandningen samtidigt som du vispar hela tiden.
  • Fortsätt vispa  tills vaniljkrämen tjocknar. Låt kallna ordentligt.
 
 
  • Dela kakan på mitten och bred på apelsinkrämen och lägg på övre delen.
  • Vispa grädden och bred den över kakan.
  • Dekorera med vita chokladspån.
  • Dekorera gärna med någon frukt såsom physalis, mandarin.
 
 
 
 
Jag önskar er alla en riktigt GLAD PÅSK!
 
Många påskkramar
Louise
Kommentera inlägget här: